SeniorenFit

Project SeniorenFit In Balans 2017 – 2018

Dankzij FNO hebben we samen met migrantengroepen, VeiligheidNL, GGD Amsterdam de bestaande valpreventietraining In Balans geschikt gemaakt voor migranten. De training bestaat nu vooral uit vragenlijsten en een boekje met wat foto’s. Een ondersteunende materialenkit met veel extra beeldmateriaal en een wervingsfilm met de vijf belangrijkste tips in vier talen (Marokkaans, Nederlands, Tarafit (Berber) en Turks. Alle gecertificeerde In Balans docenten kunnen gebruik maken van de materialen dankzij de bijbehorende handreiking.

Project Baarsjes SeniorenFit 2016 – 2017

IMG_9515Het Baarsjes SeniorenFit project is feestelijk gestart op 21 september 2016 met een nieuwe beweegactiviteit in de buurtkamer Corantijn, Corantijnstraat 25, te Amsterdam-De Baarsjes. Vanaf 14:00 was daar ook wekelijks (behalve in vakanties) Chi Kung-les voor 65+ o.l.v. Cosima Scheuten. Inmiddels is de les vervangen door Stoelyoga o.l.v. Jenissi de Lange op de dinsdagmorgen van 11 tot 12 uur.

Op maandag 1 mei 2017 startte er stoelyoga 65+ door Tamara van Yin yoga in de buurtkamer De Bestevaer, Jan van Galenstraat 107 G, te Amsterdam. Wekelijks van 10 – 11 uur. Een  proefles was er al op maandag 10 april 2017 om 10 uur! Sinds 2018 is er les in de nieuwe buurtkamer aan de Jan van Galenstraat 107 G. De les is van 10:30 – 11:30.

Dit project van Familysupporters family-supporters-flyer-02is vanaf september begonnen met gratis gezondheidsconsults aan huis door specialist ouderengeneeskunde Annetje Bootsma en psychologe Jenissi de Lange. Hiervoor is wel een verwijzing nodig via de huisarts (dit doen wij voor u!), maar dit gaat niet van de eigen verzekering af en is dus gratis! Iedere deelnemer krijgt vervolgens een persoonlijk beweeg- en leefstijladvies. De deelnemers krijgen verschillende beweegopties aangeboden en een stappenteller. Het project is specifiek bedoeld voor 65+ers met lichamelijke klachten, die wat meer mensen zouden willen ontmoeten, meer zouden willen of moeten bewegen en zelfstandig wonen in De Baarsjes.

“Blijf bewegen en gezond leven is belangrijk voor ons lichaam” zegt Astrid van 74 uit de Baarsjes. Zij neemt al een tijd deel aan Chi Kung lessen voor ouderen. Veel 65+ers uit de Baarsjes hebben behoefte aan laagdrempelige vormen van bewegen. Ze willen weten hoe ze gezonder kunnen leven.

Na zes maanden bewegen wordt met de deelnemers persoonlijk bekeken of er verbetering is in hun gezondheid. Niet alleen zoals ze die zelf ervaren, maar ook de objectief gemeten verandering in fitheid.

LOGO_FNO_meerveerkrachtlangerthuis_CMYKFNO heeft FamilySupporters een subsidie toegekend die het mogelijk maakt om anderhalf jaar lang dit vernieuwende gezondheids-bevorderend project uit te voeren in de Baarsjes. FamilySupporters Amsterdam is een jonge, innovatieve, zorgonderneming die met preventie en ambulante zorg op maat werkt aan optimale levenskwaliteit voor mensen van alle leeftijden. Binnen dit project wordt onder andere nauw samengewerkt met Stadsdeel West en Cordaan.

De consulten vinden in principe bij de deelnemers thuis plaats. Ook komen er meer en verschillende beweegmogelijkheden in de Baarsjes zoals Chi Kung en wandelen. Senioren zelf denken actief mee over de beweegopties en het project. Voor meer informatie en aanmeldingen kan men bellen met 06-81138417 of via mail naar: baarsjes@familysupporters.nl

 

 

 

Advertentie