Achtergrond

20180701_135156lotusorangerieLeefup is in maart 2014 opgericht door Corrine Kramer. Zij is geregistreerd en gepromoveerd psycholoog NIP met aantekening testbevoegdheid (Vrije Universiteit en Universiteit van Amsterdam). Zij heeft binnen de richtingen Psychofysiologie en Neuropsychologie promotieonderzoek gedaan naar hoe gezonde ouderen functioneren qua alertheid en informatieverwerking overdag. Hieruit is gebleken dat een regelmatig leven veel positiefs oplevert. Tevens heeft ze alle vakken bij Klinische Psychologie gevolgd. Momenteel werkt ze naast haar eigen beweegprojecten als zzp-er bij FamilySupporters o.a. in het Ouderenteam als psycholoog en ambulant ondersteuner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAllround kennis en ervaring – “Na mijn promotie heb ik gewerkt als organisatieconsultant en testuitgever Gezondheidszorg. Vervolgens van 2000 tot 2012 nationaal beleidsmedewerker en project-coördinator geweest bij het Nederlandse Rode Kruis. Mijn expertise is het ontwikkelen van zorg- en welzijnsprojecten en producten. Dit ter bevordering van zelfredzaamheid en sociale inclusie van mensen met diverse achtergrond en/of in kwetsbare situaties. Ik ben zeer ervaren met fondsen werven, trainen, adviseren én vormgeven van Vrijwilligers-, en Diversiteitsmanagement, ook internationaal. Projectvoorbeelden sociale activeringsprojecten binnen ESF Equal en Duizend en één Kracht. Tevens heb ik diverse landelijke strategie, kwaliteits- en veranderprojecten gecoördineerd.

Wijkexpertise Verder heb ik jarenlange ervaring met coördinatie en ondersteuning van diverse vrijwilligersnetwerken en stichtingen in Amsterdam en omstreken. Voorbeelden van projecten samen met diverse buurtbewoners zijn: Het Mercatorjaar, de Gevelstenen-puzzeltocht Mercatorbuurt, de Surinaamse zomerexpositie in 2013 i.s.m. de OBA.

Drive is om zo veel mogelijk mensen met uitdagingen aan het bewegen te krijgen. Hiervoor heb ik vanaf 2012 gezorgd voor de opstart van van zes reguliere laagdrempelig Chi Kung-, en stoelyoga-lesuren in de wijk en de start en ondersteuning van Wandelgroep Tagerijn i.s.m. ABC Alliantie. Eind 2014 heb ik i.s.m. Stadsdeel West en Welzijnswerk activerende Vrouwenfitnetwerk Tagerijn in De Baarsjes opgericht. In 2017 is Vrouwenfitnetwerk Aminah gestart in Bos en Lomme. Hierbinnen worden vrouwen via relevante informatie, dans en beweging gestimuleerd en gemotiveerd verder aan de slag te gaan met zichzelf, hun gezondheid en de buurt. In 2016 is mijn project Baarsjes SeniorenFit (via FamilySupporters, fonds NutsOhra (FNO) gestart. Senioren werden via Cordaan-thuisconsults richting meer bewegen geadviseerd! In 2017 is op verzoek van diverse migrantengroepen een nieuw FNO-project ontwikkeld en uitgevoerd  SeniorenFit In Balans om geschikt valpreventiemateriaal te ontwikkelen i.s.m. hen, GGD Amsterdam en o.a. VeiligheidNL.”

Beweegexpertise – Sinds 2012 actief bij het BigMove Institute als ad hoc (subsidie)adviseur, trainer en productontwikkelaar. In 2012 de I-Move opleiding gevolgd tot BigMove sportbegeleider en BigMove psycholoog. Opleiding tot sportleider Meer Bewegen voor Ouderen afgerond in juni 2014 (erkend door ministerie van VWS en KNGU). Daarnaast assistent-trainer Chi Kung bij gecertificeerd Chi Kung- trainster Cosima Scheuten. Verdere Chi Kung en Tai Chi workshops gevolgd bij master Lam Kam Chuen, Panda Yoga, Henny Eleonora en Jan Plomp. Enige jaren buikdans-lessen bij Yonina en vele jaren jazz- en klassieke balletervaring als amateur. In juni 2016 is gestart met de informele, multidisciplinaire vakgroep Gezonde Samenleving. Doel elkaar te versterken, kennis uit te wisselen, onderzoek te doen en samen projecten op te zetten. In oktober 2016 certificaat valpreventietrainer In Balans. In 2017 Switch2Move Creative welness dance workshops gevolgd bij Andrew Greenwood en gecertificeerd Inclusive Dance docent. Doelgroepen hierbij zijn mensen met MS, Parkinson en reuma e.d. In september 2017 diploma Wandelgroepbegeleider A van de wandelbond en NOC NSF gehaald en voor dezelfde training diverse mensen geworven van diverse achtergrond. In 2018 de docententraining van Stoelyoga Nederland gevolgd. Verder diverse docentendansworkshops gevolgd bij muziekcentrum Aslan bijv. Dansspetters.

11033426_10200357497855774_899335029_oMotivatie “Ik haal mijn energie uit het werken met mensen van diverse achtergronden. Het is prettig te horen dat mensen blij zijn met mijn adviezen rond meer beweging en gezondheid en er daadwerkelijk baat bij hebben. Bovendien vind ik het uitdagend en leuk om zelf innoverende, praktische en creatieve projecten en trainingen te ontwikkelen. Daar kan ik al mijn kennis en expertise in kwijt. Ik ben niet makkelijk in een hokje te plaatsen, een echte allrounder én van alle markten thuis!”

Advertentie