Actief!

47426963_1877246318990571_2377311956508868608_nLighttourInmiddels sporten we weer zoals gebruikelijk. De zomervakantie is in aantocht!

Update 17 febr. 2022 – Op dit moment zijn er vanwege het Coronavirus geen openbare lessen, maar besloten lessen. Er is wel weer plek bij de seniorenlessen! We sporten nog steeds veilig op afstand en met de deur open! In de gangen en bij binnenkomst mondkapje nog op!

Er is nog wat plek bij de Vrouwenlessen – opgave elke les is verplicht!! en wandelgroep Tagerijn op de maandag.

Interessante beweegopties staan op de Facebook-site: Baarsjes SeniorenFit

Heeft u geen Facebook en wilt u toch beweegtips – bel mij op 06 – 10709286 of mail met info@leefup.nl

Vanwege de Covid-pandemie zijn er bij St. Aminah – Dagbesteding wel lessen altijd geweest. In de Tagerijn heeft het Vrouwenfitnetwerk alleen als het mogelijk was les kunnen geven.

Op dinsdag 3 maart 2020 hadden we onze jaarlijkse Vrouwendagochtend samen met onze netwerkpartners ABC Alliantie, Akros en St. Vrouwen Vooruit en ca. 60 actieve deelnemers gevierd. Aanvang inloop vanaf 9 uur, opening 9:30 door Noortje Malmberg, start met warming up door Amina Lasri en een Cubaanse dans o.l.v. Corrine Kramer. Vervolgens was er een filmpje Akros over taallessen en heeft Carmen hier meer over verteld, en pitchen organisaties over lopende activiteiten. Ook Annemieke Winder van St. Vrouwen Vooruit heeft verteld over haar activiteiten. Vanaf 10:30 zijn er in de Mix kaarten geknutseld met hulp van Marianne Jansen en is er in de keuken is er linzensoep gegeten. Einde 11:00.

Op 14 januari 2020 hadden we de jaarlijkse Lighttour wandeling in het centrum met 11 deelnemers, ondanks het stormachtige weer. We hebben genoten van de wandeling en uitleg door Nico, onze gids.

In de Herfstvakantie hebben maar liefst 20 vrouwen doorgesport in de Tagerijn onder leiding van Jenissi.

Op 29 september zou het Vrouwenfitnetwerk wederom op het Rembrandtparkfestival staan. Helaas werd dit last-minute afgelast vanwege noodweer-voorspellingen.

Op 19 november waren er 9 vrouwen vanuit het Vrouwenfitnetwerk bij de VAW Doedag in de Havelaar. Onze docente Jenissi de Lange heeft daar ingevallen en ook nog stoelyoga gegeven.

Alle reguliere lessen beginnen weer in de eerste week van september 2019. Voor het eerst waren er heel veel vrouwen al bij de eerste lessen aanwezig.

Ook in de zomervakantie sporten een aantal deelnemers zelfstandig in de Tagerijn op de reguliere uren. Meedoen naar eigen inzicht en op eigen risico.

In de meivakantie 2019 gaan vrijwilligsters zelf door met sporten tijdens de reguliere uren van het Vrouwenfitnetwerk Tagerijn.

Tijdens de Ramadan 2019 is er stoelyoga/chi kung les in de Tagerijn bij het Vrouwenfitnetwerk Tagerijn met extra uitleg! Ook de stoelyoga bij St. Aminah gaat gewoon door!

Op dinsdagmorgen 5 maart 2019 hadden we een Vrouwendag in de Tagerijn. Er waren 50 vrouwen aanwezig, die hebben gesport, gedanst en voorlichting hebben gekregen over activiteiten in de buurt en het buurthuis.

Tijdens de voorjaarsvakantie hebben diverse vrijwilligsters zelf de sportochtenden in de Tagerijn begeleid.

Dinsdag 15 januari was er een Nieuwjaarswandeling Light tour! Er hebben 14 deelnemers meegedaan en op vrijdagavond zijn er nog twee dames zelfstandig gaan wandelen. Verzamelen 16:30 Tagerijn. OV kaart mee met 5 euro erop! Neem zelf wat te eten en drinken mee!

Kerstvakantie van alle lessen (de Boeg al vanaf 1 dec.) vanaf 14 december t/m 7 januari 2019! Vanaf 8 januari weer begonnen!

Op donderdag 29 november was de slotbijeenkomst High tea SeniorenFit in de Hudsonhof van 14 tot 15:30. Er waren 40 deelnemers, Er was een presentatie van de resultaten, de nieuwe materialen werden beoordeeld en we spraken nog even door over Meer Bewegen.

Op 8 november zijn we met 8 dames bij Women of West aanwezig geweest.

Op 18 oktober was de presentatie van alle nieuwe valpreventiematerialen bij Nisa for Nisa. Zij waren vorig jaar onze eerste testgroep. De 20 vrouwen waren vooral enthousiast over het nieuwe filmpje met tips.

20180929_114721NDCposeervoorstart

In de laatste week van september is was de finaledag van de Nationale Diabetes Challenge (29 september 2018). We hebben met 20 deelnemers vanuit 9 landen en papegaai Calypso 5 km gelopen!

Bovendien stond het Vrouwenfitnetwerk weer op het Rembrandtparkfestival (30 september 2018) zoals elk jaar met verkoop door onze vrouwen.  We deden ook Stoelyoga samen met Jenissi de Lange, een van onze docenten.

Vanaf donderdag 20 september 2018 is er vier weken lang van 14-15 uur de grand finale van de nieuwe valpreventiematerialen in de Salon van de Hudsonhof 1 te Amsterdam!

In september loopt er binnen de mannengroep van St. Aminah ook een voorlichting valpreventie op de maandagavonden vier weken lang!

Doemarkt19sept2018VAWOp woensdag 19 september zijn we met het Vrouwenfitnetwerk met een workshop bij de Doe-dag van de VrouwenacademieWest in de Boeg, Hoofdweg 495. De ochtend is van 9 – 13 incl lunch.

De reguliere lessen Chi Kung en Vrouwenfitnetwerk starten na de zomervakantie in de eerste volle week van september.

20180907_105145wandelgroepsep2018

De afgelopen periode is er extra aandacht besteed aan de Nationale Diabetes Challenge. Mensen kunnen met Wandelgroep Tagerijn meelopen en trainen voor de 5 km op 29 sept. vanuit het Olympisch stadion.

20180710_111810Op 19 juli was er van 13-16 uur een Gezondheidsmiddag in de Hudsonhof (Hudsonhof 1). Naast workshops met o.a. Chi Kung en valpreventie was er gelegenheid tot vragen stellen aan alle relevante experts. Er waren diverse vrouwen van het Vrouwenfitnetwerk aanwezig.

Tijdens de Ramadan gingen alle lessen gewoon door. De zomervakantie start pas in de 2e week van juli. Mogelijk gaan er vrouwen zelfstandig en op eigen risico nog door. In elk geval kun je elke vrijdag nog bij de Wandelgroep Tagerijn vanaf 10 uur exact terecht.

Er zijn ook nog drie andere wandelgroepen in West die doorlopen tijdens de zomervakantie! Wandelgroep Fit in West loopt elke donderdagavond vanaf 18:30 vanaf Core Active Baarsjesweg 289. En bij Reade is een wandelgroep op donderdagmorgen vanaf 10 uur!

12283077_10207048093634113_473962193_n

De komende maanden zijn er in West dus vier wandelgroepen actief met de Nationale Diabetes Challenge. Ook voor mensen zonder suikerziekte, die meer moeten en willen gaan bewegen. Doel is meer bewegen en de actie eindigt op zaterdag 29 september in het Olympisch stadion met feest en medaille. Vanuit de Tagerijn wandelt de wandelgroep wekelijks op de vrijdag vanaf 10 uur exact! Wandelgroep Fit in West wandelt op donderdagavond vanaf 18:30. Meer info over aanmelden en kosten via: Diabetes Challenge.

Op dinsdag 6 maart 2018 vierden we weer onze jaarlijkse Vrouwendag met ca. 50 vrouwen! We startten met koffie en thee om 9 uur en sportten om 9:30  met een Flashmob dans erbij. Daarna een korte speech van José van den Berg van het Stadsdeel over jezelf ontwikkelen. Vervolgens gingen we uiteen in vier grote groepen in de verschillende ruimtes! Er is geknutseld in de Huiskamer en De Mix. Hierbij zijn mooie envelopjes en cadeaudoosjes gemaakt en versierd. En we hadden lekkere Turkse broodjes en soep van Annekiz en Foor el Qaar in de keuken! Wim van de ABC Alliantie heeft uitgelegd wat je kunt doen als vrijwilliger in de buurt. Iedereen bedankt voor het meehelpen!

In de Krokusvakantie 2018 sportten wij gewoon door!

In 2018 startten alle regulier lessen weer vanaf de 2e week van januari.

Op  21 december 2017 zijn we in groepsverband gaan wandelen en liepen we de Light tour in Amsterdam met 7 mensen. Vanaf 17 uur – we startten vanaf CS voor het VVV kantoor en bekeken we de kunstwerken op de route naar en van het Marine terrein.

In oktober en november zijn er op de dinsdagochtend na de les vijf lessen geweest samen met de Huiskamer over valpreventie-onderwerpen. Er hebben 10 deelnemers meegedaan. Bij Nisa for Nisa hebben er ca. 20-25 dames meegedaan aan de valpreventie training!

Op donderdag 16 november zijn we met 8 dames na de les naar het WOWA (Women of West) festival gegaan. Dit is een vrouwendag.

Op zondag 25 september 2017 is er weer het jaarlijkse Rembrandtparkfestival. Ook hier is het Vrouwenfitnetwerk aanwezig! Om 14 uur geven we een Chi Kung demonstratie in de buurt van onze kraam omgeving Podium! Om 11:20 is er een korte pre-demo op het podium!

snapshotvrouwendagdans2017

Op zaterdag 16 september gaan we de hele dag met een aantal deelnemers en andere mensen uit De Baarsjes een formele training met diploma volgen tot wandelbegeleider. Dit wordt door het Stadsdeel betaald!

De wandelgroep Tagerijn wandelt de hele zomervakantie door! Starten elke vrijdag vanaf 10 uur uit de Tagerijn en koffie/thee na afloop!

De formele zomervakantie is dit jaar vanaf de 2e week van juli t/m augustus. We beginnen weer in de eerste volle week van september met alle formele lessen!

Diverse vrouwen van het Vrouwenfitnetwerk trainen echter zelfstandig door in de gymzaal deze zomer op de reguliere tijden! Op eigen risico dus!

Tijdens de Ramadan sporten we gewoon rustig door via Chi Kung en of yoga bij het Vrouwenfitnetwerk. In de eerste week van juli hebben we tijdens de lessen een gezond “Suikerfeest” en gezellige afsluiting van het seizoen.

Op 18 mei was er een speciale Vrouwenfitnetwerk editie voor Fresh in de les met stoelyoga door Jenissi.

Op 7 maart 2017 hadden we de jaarlijkse Vrouwendagochtend in de Tagerijn van 9 – 11:30 –  zie film! Meer dan 50 vrouwen hebben meegedaan! We sportten vanaf half 10 in de gymzaal en kregen kort voorlichting over stemmen. Daarna hebben we rondes bij verschillende sprekers over taal, participatie, en over vrijwilligerswerk in de keuken gevolgd. Ook hebben we een tas in de Mix gemaakt – het creatieve atelier van de Tagerijn.

tassenvrouwendag2017

Donderdag 16 februari was er voor 65+ers een gezonde High tea vanaf 14 uur in de Hudsonhof over valpreventie en het project Baarsjes SeniorenFit. We hebben gezondheidsmetingen en oefeningen gedaan en gezonde hapjes gegeten! Hudsonhof 1, Amsterdam.

Op woensdag 28 december 2016 hebben we als Vrouwenfitnetwerk de jaarlijkse Lighttour wandeling ism ABC Alliantie gedaan – start 19 uur vanaf tramhalte Stopera. We waren met 9 mensen en het is wederom droog en niet te koud geworden!

1 december zijn er 12 vrouwen tijdens het Vrouwenfitnetwerk-lesuur naar het Vrouwenfestival Women of West gewandeld en hebben daar meegedaan en rond gekeken.

19 september 2016 van 14 -16 uur startte de 6e serie Samen Gezond Ouder worden voor zelfstandig wonende senioren en sleutelfiguren met 12 wekelijkse lessen in de Buurthuis De Havelaar, Douwes Dekkerstraat 2. Geeft u snel op! U leert alles over gezond ouder worden en belangrijke onderwerpen, hulpopties, en nut van bewegen en een goed sociaal netwerk.

Op 21 september 2016 startte het FNO project Baarsjes SeniorenFit in de buurtkamer Corantijn!

Alle reguliere lessen (Vrouwenfitnetwerk en Chi Kunglessen) starten in de eerste vol

le week van september! Meer info? Mail of bel!

Op 8 en 22 augustus 2016 vanaf 10 – 12 uur was er een sportief ochtendje bewegen en dansen in de gymzaal voor senioren en migrantenvrouwen! Welkom!

bordjes2016

Summerschool 2016 – 1e week augustus – was zeer geslaagd veel mensen en kinderen, zeker 100 in totaal, hebben genoten van de excursies, workshops, films, en vooral van het knutselen, verven en kleuren! De resultaten en cultuurhuisjes zijn nog te zien tot in december 2016!

PostersummerschoolfotosIn de eerste week van augustus 2016 startte de Summerschool “Ken jezelf en je buurt!” Culturele ontdekkingsreis voor jong (onder begeleiding) en oud, die niet op vakantie kan vanwege budgettaire redenen. We gingen drie ochtenden (ma., wo, en do.) op speurtocht en excursie door de buurt, deden workshops over cultuur en dans op de dinsdag, keken buurtfilms op de woensdagmiddag, en maakten samen een expositie in de bibliotheek (eind van de week) met mooie versieringen, mini-cultuurhuisjes, en presenteerden op zaterdag 6 augustus van 13 -1 5 uur alle resultaten in de bibliotheek! Alle activiteiten waren  ook los te bezoeken!

In de zomervakantie is er 3 keer een maandagochtend MBVO (Meer Bewegen voor Ouderen) op 25 juli, 8 en 22 augustus 2016 tussen 10 en 12 uur- verzamelplek Buurthuis Tagerijn. Kom op tijd! Bij mooi weer willen we buiten gaan sporten!

12085174_1044247872260641_168021593_o(1)Tijdens de Ramadan ging het Vrouwenfitnetwerk op dinsdag en donderdagochtend gewoon door met Chi Kung, gezondheidsvoorlichting, uitleg over oefeningen en rustige yoga. Op 12 juli hadden we met 13 deelnemers een afsluitende ochtend met gezond Suikerfeestontbijt van 9 – 11 uur in de gymzaal Tagerijn, Balboastraat 18, Amsterdam!

We starten weer op 6 september 2016 met de reguliere lessen (di. en do van 9:30-10:30)!

Op 3 juni 2016 is de informele Vakgroep Meer Energie en Gezond Gedrag gestart! De voorlopige werktitel is inmiddels inf0rmele vakgroep Duurzame Gezondheid.

Mei is altijd Fresh in de les maand! Op 27 mei 2016 was er voor 6 dames de trainingsochtend Gezond voeding op Columbusplein 1 van 9:30-11:30. Op 20 mei – women only – trainingsochtend Gezond voeding door Elise Hector aan 12 dames in de Tagerijn van 9:30-11:30. Op 19 mei is er een speciale workshop van het World Opera Lab zang en dans geweest tijdens de reguliere les. Op 18 mei een gemengde trainingsochtend Gezond voeding door Elise Hector in de Mix van de Tagerijn (Balboastraat 18) van 10 tot 12. Tijdens de Vfitlessen is de stof herhaald!

Op 13 mei 2016 (gemengde groep – start buurthuis Tagerijn) is een wekelijkse wandelactiviteit gestart ism ABC-West tijdens de Fresh in de les maand! Iedereen is welkom – om 10 uur exact vertrekken we vanaf de receptie en wandelen we een uurtje!

De vijfde serie van de cursus Samen Gezond Ouder worden is afgesloten. In 12 (bijna) wekelijkse lessen werd er samen gewerkt rond relevante onderwerpen, die bijdragen aan het langer zelfstandig blijven. De cursus was op de maandag van 14 -16 u in Nieuw-Vredenburgh, Postjesweg 125 en is voor 55+ers die zelfstandig thuis wonen en met een beperking te maken hebben e.d. Heeft u interesse? Stuur aub een email als u interesse heeft! De 6e cursus in najaar 2016 zal in Amsterdam- Oud-West in buurthuis de Havelaar plaatsvinden!

Op 8 maart 2016 van 9:00 – 11:30 was het Internationale vrouwendag en hebben we naast de beweeg/dansles uitleg over andere activiteiten gegeven. We waren met 70 mensen en zeker 65 vrouwen en hebben ook samen een kunstwerk gemaakt op stof in de Mix, linzensoep gegeten en lekker gedanst!

Vanaf 5 januari 2016 zijn de lessen Vrouwenfitnetwerk (di. en do. van 9:30 – 10:30 uur Tagerijn en de Hudsonhof Chi Kung di 14 – 15 uur weer begonnen. Nieuwe lessen starten weer op 6 september 2016

Chi Kung de Boeg is op woensdagmiddag van 14-15 uur tot begin juli in de Salon of balkon aldaar. De lessen starten weer op 7 september 2016

Dinsdag 29 december 2015 19 – 21:30 – Light festival wandeling thema Vriendschap in het centrum voor hele gezin! Vertrek Stopera-tramhalte 14 om 19 uur! Kom op tijd! We (9 volwassenen en 2 kids) hebben genoten van de mooie licht Kunst en het was gezellig, droog en niet te koud!

Vrijdag 11 december 2015 9:30 – 11:30 – St. Kezban – Voorlichting en dialoog over Leven tussen 2 culturen! Wat zijn jouw rechten als vrouw? In de Tagerijn spraken 15 vrouwen uit 10 verschillende landen over deze vaak pittige onderwerpen. We gaan hiermee verder in januari 2016.

Vrijdag 13 november 9:30- 11:30 – Hart voor een ander en voor jezelf! O.a. dialoog en een spel over Mantelzorg en zorgen voor jezelf. In de Tagerijn. We hebben goede, inspirerende gesprekken gehad met 20 vrouwen van verschillende culturen.

12283077_10207048093634113_473962193_nOp 7 november van 13-15 uur is er een Herfst-wandeling geweest voor vrouwen en kinderen. We deden dit samen met de ATKB – Cabralstraat 40 naast de laad- en losplek van de Dirk!

Op 4 oktober 2015 is er namens het Vrouwenfitnetwerk Tagerijn een buikdans demo gegeven van 11:30 – 12:00 tijdens het Rembrandtparkfestival! Om 14:30 heeft Cosima Scheuten een uur lang Chi Kungles begeleid! Volgend jaar zijn we weer van de partij!

Er is nog steeds plek bij de reguliere lessen van het Vrouwenfitnetwerk!

Vanaf 7 september 2015 start er weer een nieuwe serie Gezond Ouder worden voor 55+ers, die nog zelfstandig wonen via de Stichting GPB. Ditmaal is de cursus in het Huis van de Buurt de Boeg. Er zijn 12 lessen op de maandagmorgen van 10 – 11:30 uur. Er is nog plek voor deelnemers. Opgave via email: info@leefup.nl.

De reguliere Chi Kunglessen in de Hudsonhof en de Boeg starten resp. op 8 en 9 september 2015 van 14-15 uur.

11667370_10206161259063803_2805708529529196714_nDe reguliere Vrouwenfitnetwerklessen met docentenbegeleiding starten vanaf de eerste volle week in september dus vanaf 8 september 2015. De hele zomer hebben een aantal vrouwen van het netwerk zelfstandig gesport! Hulde! N.B. Het Vrouwenfitnetwerk is een emancipatieproject voor vrouwen, die nog niet sporten, zonder budget en werk, die zichzelf verder willen ontwikkelen en last hebben van chronische klachten en beperkingen.

FreshindelesstickerOp vrijdagochtend 5 juni was er een speciale Vrouwenochtend van 9 – 11:30 in het kader o.a. van Fresh in de les. We spraken over moeder en kind sport en hebben samen geoefend. Expert Marleen Sepers was hierbij aanwezig zijn. Het laatste uur hebben we het over complimenten geven gehad! Dit was in het kader ook van de Fresh in de les maand. Pedagoge Margreth Hoek heeft dit onderwerp verzorgd via haar gezinsspel.  Alle vrouwen en moeders uit de Baarsjes en daarbuiten waren van harte welkom. Er waren zo’n 10 vrouwen en kinderen aanwezig. De gesprekken waar zeer bijzonder en persoonlijk en zijn zeer op prijs gesteld. De bijeenkomst vond plaats in buurthuis de Tagerijn, Balboastraat 18 te Amsterdam.

Zaterdag 21 maart 2015 was er een openbare les Chi Kung in de Boeg, Hoofdweg 495 van 10:30-11:15!

fotovrouwendag6maart2015Tagerijn

Vrijdagochtend 6 maart 2015 van 9:30 – 12:00 bezochten maar liefst  50 vrouwen in de Tagerijn een speciale Vrouwendagochtend met informatie over de verschillende vrouwenactiviteiten, zoals fietsles, het Vrouwenfitnetwerk en Vrouw Actief. Ook brachten een aantal van hen een bezoek aan atelier de Mix.

Vanaf 5 januari 2015 liepen de drie onderstaande activiteiten via de Stichting GPB:

1) Cursus Gezond Ouder werd in de Hudsonhof  gegeven op de maandagmiddag voor zelfstandig wonende 55+ers. Vanaf begin januari startte er een nieuwe serie van 12 lessen! Meer informatie en opgave via St. GPB Gill Ford tel. 06 – 22272412. In september 2015 startte er een serie lessen in de Boeg op de maandagmorgen van 10-12 uur.

IMG_9502

2) Chi Kungles in Salon van de Hudsonhof, Hudsonhof 1, Stadsdeel Amsterdam de Baarsjes van 14:00 – 15:00 op de dinsdagmiddag. De les is voor 55+-ers die niet werken en die last hebben van beperkingen en/of een chronische ziekte. De les kan zittend (ook in de rolstoel) en staand worden gedaan. Meer informatie en opgave via St. GPB Gill Ford tel. 06 – 22272412 of bel Corrine van Leefup via 06 – 10709286.

IMG_95153) Chi Kungles voor 55+ niet werkenden, met een beperking of chronische ziekte in de Boeg Stadsdeel Bos en Lommer, Hoofdweg 495, van 14:00 – 15:00 op de woensdagmiddag.  Bij een grote opkomst trainen we in de grote zaal. Bij een lage opkomst trainen we in zaal het Anker – links het trappetje op (of via de lift) bij de receptie. Meer informatie en opgave via St. GPB Gill Ford tel. 06 – 22272412 of bel 06 -10709286.

Activiteiten rond groen en tuinieren in de Buurttuin de Baarsjes via Baarsjestuin@gmail.com

De volgende Leefup-activiteiten stonden in mei 2014 in Amsterdam-West op het programma:

Freshindelessticker

Fresh in de les-wandelingen voor volwassenen:
– Donderdagochtend 8 mei 2014 van 9:30 – 11:15 uur – Starten om 9:30 op het Witte de Withplein, lopen in de Chassébuurt en naar de buurthuizen in de Mercatorbuurt! Kom te weten waar je kunt bewegen in de buurt!

– Dinsdagmorgen 27 mei 2014 van 9:30 – 11:15 uur – Start op het Balboaplein – Tagerijnkant en lopen door de hele Mercatorbuurt op zoek naar de leukste, gezonde beweegplekken!

Leefup wandeling voor Stadsdeel West op 8 mei 2014 - Natuurtuin Slatuinenweg!

Leefup wandeling voor Stadsdeel West op 8 mei 2014 – Natuurtuin Slatuinenweg!

Elk jaar ca. begin oktober wordt er een gratis Chi Kung demo gegeven door mijn trainster Cosima Scheuten van Chi Kung Amsterdam tijdens het Rembrandtparkfestival mits zij aanwezig is. Indien nodig assisteer of vervang ik haar daarbij. Leefup beveelt de Chi Kung en Tai Chi lessen van deze zeer ervaren en gecertificeerde docente van harte aan.

Cosima Scheuten CHi Kung workshop IMG_0249

Chi Kung demo door Cosima Scheuten van Chi Kung Amsterdam tijdens het Rembrandtparkfestival!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s